90%-os eu pályázati támogatással, szennyviztisztitás kistelepülések számára

Az EU felzárkóztatási program részeként, 2000fő alatti kistelepülések pályázhatnak szennyvízkezelésük megvalósítására. Ha Ön is szeretné mentesülni a talajterhelési díj alól, éves kb. 25 000 Ft üzemeltetéssel egy passzívházakban is használt rendszert kb. 150 000 Ft önerővel most megvalósíthat.
Részletek

Lakossági ismertető EU 90%-os települési szennyvízkezelési pályázathoz

Képviselőtestületi ismertető EU 90%-os települési szennyvízkezelési pályázathoz

Tanya pályázat ismertető, napelem, esővíz, szennyvízkezelés pályázattal kapcsolatban

Módosult a tanyapályázati felhívás!

2020. április 21 napon, módosításra került, – az EU és Magyarország kormányának finanszírozásában, – a 2000 fő alatti települések számára a VP6-7.2.1.2-16 Egyedi szennyvízkezelés pályázat. Többen Önök közül csak csatorna kialakításban gondolkodnak, de annak pályázati támogatására nincs, és nem is mutatkozik esély. Megközelítőleg 25000Ft / év fenntartási díjjal házi szennyvíztisztítókra ad kistelepülések számára pénzt az EU! Ennek oka, hogy nem kell havonta közcsatorna és közmű üzemeltetésre plusz milliókat közösen költeni, kizárólag évente egy alkalommal jön egy karbantartó, egy ellenőrző szippantás történik, jegyzőkönyv kerül kiállításra, mindezt a fenti üzemeltetési költség tartalmazza! Nyugat – európai minta alapján, szakértő cég végzi a pályáves átnézést, jogszabályi dokumentálást. A támogatási kérelmek benyújtására 2022. április 21-ig van lehetőség!

Akár 90%-os támogatási intenzitás 310 millió forint maximális támogatás
150 000 Ft önerő 0 Ft önkormányzati költség (TSZP megléte esetén)
Csak 3500 Ft lakossági tervköltség Céges és önkormányzati ingatlan is pályázhat

Támogatási kérelmek benyújtási határideje lejár

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

Néhány szó a talajterhelési díjról, miért különösen fontos a szennyvízkezelés megvalósítása

Az EU csatlakozáskor Magyarország vállalást tett többek között a szennyvíz általi szennyezésekkel kapcsolatban is. A talajterhelési díjfizetési kötelezettség azt a kibocsátót terheli, aki a műszakilag rendelkezésére álló közcsatornára nem köt rá, és helyi vízgazdálkodási hatósági, illetve vízjogi engedélyezés hatálya alá tartozó szennyvízelhelyezést – ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót – is alkalmaz. Ez azokat a településeket még nem érinti, ahol nem valósult meg szennyvízkezelési megoldás. Az EU azért, hogy minél több helyen megvalósuljon a szennyvízkezelés, 2000 fő alatti települések számára pályázatot írt ki, egyedi szennyvíztisztító berendezések telepítésének támogatására. Nincs előzetes dátum egy országos átfogó talajterhelési díj bevezetésére, biztosan akár több éves moratórium lesz a megvalósításra a családi házaknak, de attól még megvalósítása szükséges.

Pályázati felhívás kistelepülések számára

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam az „Egyedi szennyvízkezelés” pályázatot, mellyel vidéki térségben lévő, kizárólag 2000 lakosegyenérték alatti települések / településrészek szennyvízkezelési problémája oldható meg.

Pályázati felhívás tanyák számára

Amennyiben Ön külterületen vagy tanyán él, lehetősége van esővízgyűjtő-, napelemes-, szennyvíztisztító rendszerre pályázni. Szakmailag precíz műszaki tervdokumentáció elkészítésével, és a rendszer kiépítésében tudunk Önnek segíteni. 

Néhány szó a talajterhelési díjról

A talajterhelési díjfizetési kötelezettség azt a kibocsátót terheli, aki a műszakilag rendelkezésére álló közcsatornára nem köt rá, és helyi vízgazdálkodási hatósági, illetve vízjogi engedélyezés hatálya alá tartozó szennyvízelhelyezést – ideértve az egyedi zárt szennyvíztározót – is alkalmaz.

Települési szennyvízkezelési program

A TSZP elkészítésében nyújtunk műszaki és szakmai támogatást, hiszen a települési szennyvízkezelési program minden szennyvíz pályázat alapja, enélkül támogatás nem kérhető.

Szennyvízkezelés Európában

Európában szinte minden 1000 fő alatti település – annak fenntarthatósága miatt – ingatlanonként elhelyezett szennyvíztisztítóval oldja meg szennyvízkezelésétEnnek oka, hogy nem kell 10 évente felújítani, és állandó felügyeltet biztosítani, mint központi tisztító telep esetén.

Ne maradjon le a pályázatról, hívja még ma kollégánkat!

Elkészült terv

Beépített műtárgy

Szakember az Ön sikeréért

Munkagép